Menaxhimi

MENAXHIMI

 

Suneel Gupta

Pozicioni: President dhe Kreu Ekzekutiv        

Z. Gupta e pranoi rolin e Presidentit dhe Kreut Ekzekutiv në 1 shkurt 2017. Ai ka qenë me Bankers që nga fillimi në korrik 2004 dhe ka mbajtur një sërë rolesh kyçe në kompani duke përfshirë atë të Zëvendës Presidentit të Prodhimit dhe Operacioneve dhe Drejtor i Përgjithshëm dhe Zëvendës President për Shqipërinë. Ai sjell në ekipin e Ekzekutivit të Bankers mbi 20 vjet përvojë në industrinë e naftës dhe gazit, ku përfshihet puna specifike gjatë 9 viteve të fundit në vendburimin e naftës në Patos-Marinëz, në Shqipëri. Ai ka qenë një anëtar kryesor i operatorit të mëparshëm, Anglo-Albanian Petroleum Ltd., në cilësinë e Drejtorit Teknik dhe Menaxherit të Prodhimit. Para Bankers ai ka mbajtur pozicione të larta me disa kompani nafte, ku ka qenë pjesë përbërëse e zhvillimit të aseteve të industrisë së naftës së rëndë në nivel ndërkombëtar dhe në Kanada. Para kësaj ai ka mbajtur postin e Inxhinierit të Lartë të Shfrytëzimit me Husky Energy Ltd. dhe të Inxhinierit të Lartë të Prodhimit me Renaissance Energy Ltd. dhe Pinnacle Resources Ltd. Ai e ka filluar karrierën e tij me Chevron Kanada Resources Ltd.

Ekspertiza teknike e Z. Gupta përfshin naftën konvencionale, naftën e rëndë, menaxhimin e metodave të injektimit të ujit dhe vlerësimin e rezervave të vendburimit. Ai është diplomuar në Universitetin e Calgary dhe mban një diplomë Master i Shkencës në Kimi dhe Inxhinieri Nafte. Ai është gjithashtu Inxhinier Profesionist në Provincën e Alberta.

 

Douglas C. Urch, B. Comm., CMA

Pozicioni: Zëvendës President Ekzekutiv, Financë dhe Shef i Financës dhe Sekretar i Korporatës

Z. Urch iu bashkua Bankers Petroleum Ltd. në shkurt 2008 dhe aktualisht është Zëvendës President Ekzekutiv, dhe Shef i Financës. Ai ka mbi 30 vjet përvojë në industrinë e naftës dhe të gazit. Z. Urch  është aktualisht Drejtor dhe Kryetar i Komitetit të Auditimit i Petrodorado Energy Ltd., listuar-TSXV dhe ka  ofruar shërbime për menaxhimin e financave për shumë kompani publike dhe private. Nga shtatori 2000 deri në janar 2008, ai ka qenë Zëvendës President për Financat dhe Shef i Financës i Rally Energy Corp. Ai, është një Kontabilist i Certifikuar në Administrim (CMA) dhe i diplomuar për Tregti në Universitetin e Calgary.

 

Guangqing Zhang                                               

Pozicioni: Zëvendës President për Çështjet Teknike dhe Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm

Z. Zhang, u emërua Zëvendës President për Çështjet Teknike dhe Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm, në Janar 2017. Ai ka 39 vjet eksperiencë pune në pozicione teknike dhe menaxheriale në industrinë e naftës. Para se t’i bashkohej Bankers në vitin 2017, Z. Zhang ka mbajtur pozicionin e Nënpresidentit dhe Kryeinxhinierit në Geo-Jade Petroleum Corporation Ltd, për një periudhë tre vjeçare ku ishte përgjegjës për menaxhimin e projekteve të investimit, zhvillimin teknologjik dhe operacionet e prodhimit. Gjithashtu ai ka mbajtur rolin e Drejtorit Ekzekutiv të Këshillit të Sigurimit Teknik.

Prej vitit 1978, për një periudhë 35 vjeçare, Z. Zhang ka mbajtur pozicione të rëndësishme në Shengli Oilfield si Inxhinier i nivelit të lartë, Profesor dhe Zëvendës Drejtor i Departamentit të Inxhinierisë së Prodhimit të Naftës, Zëvendës Drejtor i Departamentit në Zhvillimin e Rezervës etj.

Gjatë karrierës së tij profesionale, Z. Zhang autorizoi 58 patenta, ka marrë katër çmime për zhvillimin e teknologjisë së naftës në Kinë  dhe krijoi një vepër shkencore dhe teknike prej mbi 1.1 milion fjalësh. 

Ekspertiza teknike e Z. Zhang përfshin, naftën e rëndë, menaxhimin e metodave të injektimit të ujit, menaxhimin e metodave parësore dhe dytësore të nxjerrjes së naftës dhe vlerësimin e rezervave të vendburimit.

Që prej vitit 2011, Z. Zhang mban titullin Profesor i Nivelit të Lartë në Inxhinierinë e Naftës të akredituar nga China Petroleum Corporation.

 

Leonidha (Loni) Çobo

Pozicioni: Zëvendës President, Çështjet e Përgjithshme Vendore dhe Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm

Z. Çobo, i njohur gjithashtu si Loni, u emërua Zëvendës President, për Çështjet e Përgjithshme Vendore dhe Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm, në janar 2017. Para këtij roli, ai ka qenë Zëvendës President dhe Drejtor i Përgjithshëm i Bankers Petroleum Albania Ltd. në Bankers Petroleum Ltd. që nga viti 2011. Z. Çobo është një drejtues ekzekutiv i formuar me mbi 25 vjet përvojë të pandërprerë në menaxhimin e operacioneve të rënda të naftës. Aktualisht, Z. Çobo është përgjegjës për strategjinë afatgjatë, investimet, aleancat/partneritetet dhe lidhjen me aktorët kryesorë të interesit në Bankers Petroleum Shqipëri.

Rolet e tij të mëparshme përfshijnë Drejtor i Prodhimit dhe Operacioneve i BPAL nga marsi 2006 deri në qershor 2009, Zëvendës Drejtor Teknik i BPAL nga qershori 2004 deri në shkurt 2006, Zëvendës Drejtor i AlbPetrol nga marsi 2004 deri në maj 2004, Inxhinier i Lartë i Vendburimit në Anglo-Albanian Petroleum nga 1998 deri në 2004 dhe Inxhinier Gjeofizik në Institutin Shqiptar të Naftës dhe Gazit nga viti 1994 deri në vitin 1998.

Z. Çobo ka një Doktoraturë dhe Diplomë Master në Gjeoshkenca nga Universiteti Politeknik i Tiranës, Shqipëri.

 

Craig Nardone

Pozicioni: Zëvendës President për Kërkimin dhe Zhvillimin 

Z. Nardone është një gjeolog profesionist me më shumë se 25 vjet përvojë në kërkimin dhe zhvillimin e aseteve të naftës dhe gazit brenda dhe jashtë vendit, me fokus të veçantë naftën e rëndë. Përpara se t’i bashkohej Bankers në vitin 2007, ai ka mbajtur pozicione të larta të stafit teknik dhe atë të menaxhimit të aseteve me NEXEN Inc., në zhvillimin e disa prej burimeve të naftës së rëndë në Kanadanë Perëndimore duke përdorur metodat parësore dhe dytësore të nxjerrjes së naftës. Pozicionet e mëparshme profesionale përfshijnë pozicionet si gjeolog konsulent për Shell në një projekt shumë milionësh të prodhimit të naftës përmes zhvillimit të një vendburimi të naftës së rëndë në Lindjen e Mesme me metodat primare dhe termale, si edhe në rritjen e prodhimit dhe vlerës së aseteve në Barrington Petroleum, Rife Resources dhe Amoco. Ai ka një diplomë Master në Gjeologji dhe është anëtar i CSPG, AAPG dhe APEGGA.